Veronique Amerika-Mepschen

Ontwikkelaar herinneringsproducten

Leaves of Memory

"Om de nabestaanden te verbinden, dierbare herinneringen te verzamelen en duurzaam vast te leggen."

Dood ben ik pas als jij me bent vergeten (Bram Vermeulen)

Op 14-jarige leeftijd verloor ik mijn vader aan kanker. Mijn leven en dat van mijn gezin stond op zijn kop. Ik ging van een zorgeloze jeugd naar een hele stressvolle en verdrietige periode in mijn leven.

In de jaren na zijn overlijden realiseerde ik mij dat mijn herinneringen aan hem langzaam vervaagden en ik steeds minder goed wist wie hij was als mens en als vader. Het werd mij steeds duidelijker hoe belangrijk het voor mij is om herinneringen aan hem te verzamelen en deze op een fijne en passende manier te bewaren. Alleen kon ik nooit een goede manier vinden om dit te doen.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat anderen die een dierbare zijn verloren ook de behoefte hebben om herinneringen aan hun dierbare levend te houden en vast te leggen. En dat ook zij vaak niet weten hoe en waar ze dat kunnen doen. Zo ontstond mijn bedrijf Leaves of Memory, waarmee ik mij richt op herinneringsproducten.

Elke dag overlijden er dierbaren en vervagen onze herinneringen aan hen steeds een beetje meer. Om de herinneringen aan hen zoveel mogelijk levend te houden is het belangrijk om deze nu vast te leggen. Om je te helpen deze en de herinneringen van anderen te verzamelen heb ik het ‘Herinneringsboek – over mijn vader’ ontwikkeld. In de toekomst wil ik hier een reeks van maken, zodat er ook voor jouw dierbare een herinneringsboek is. Zodat iedereen die iemand dierbaar heeft verloren een plek heeft om herinneringen te verzamelen en te bewaren.

Verbinden

Het herinneringsboek nodigt je uit om met de dierbaren van je vader in gesprek te gaan. Zo kom je wellicht (weer) in contact met verre familieleden of oude bekenden. Je ontdekt niet alleen een schat aan herinneringen, maar haalt ook weer oude banden aan.

Verzamelen

Het herinneringsboek nodigt je uit om herinneringen aan je vader te verzamelen. Wat en hoe je verzamelt, dat bepaal jij: verhalen, foto’s, gedichten, quotes, het kan allemaal. Bepaal zelf wiens herinneringen je belangrijk vindt of over welke onderwerpen je meer wilt weten. Wees creatief en maak het herinneringsboek precies zoals jij graag wilt.

Vastleggen

Het herinneringsboek nodigt je uit om je herinneringen vast te leggen. Je wilt natuurlijk dat de herinneringen aan je vader voor altijd goed bewaard kunnen blijven. Daarom is er gekozen voor stevig papier en een harde cover. Doordat het boek genaaid gebonden is, zijn alle bladzijden stevig met elkaar verbonden. Door het zorgvuldige ontwerp van jouw herinneringsboek, zullen de dierbare herinneringen aan je vader voor altijd goed beschermd blijven.

Leaves of Memory

Veronique Amerika-Mepschen

Rotterdam

Volg mij ook op:

Deel dit via: