Media | Video & Audio

Herinneringen in de media

Video & Audio

Dokter Kees, nieuwe documentaire

Door ziekte ontglipte herinneringen die de essentie van het leven steeds verder vervagen. In deze nieuwe documentaire onderzoekt Jesse van Venrooij (FilmMoment) de dunne lijnen die leven, sterven, en herinneren met elkaar verbinden.
Eerder maakte Jesse de documentaire ’t Is Goed Zo.
Om Dokter Kees te maken heeft hij een crowdfund opgezet.
Lees meer over de achtergronden, bekijk een trailer, en steun met een donatie op cinecrowd.nl/dokterkees.

Ballerina met Alzheimer hoort
het Zwanenmeer en danst!

Je hebt ‘m waarschijnlijk al gezien, maar wij krijgen er geen genoeg van! Zo ontroerend om te zien hoe muziek een diepe herinnering losmaakt bij deze ballerina. Puur, en recht naar de essentie van haar zijn.

Het laatste woord | Wubbo Ockels

Doorgeven wat echt belangrijk voor je is, en volledig in lijn met je levenswerk -en visie. Het krijgt allemaal zo veel meer kracht wanneer het je laatste woorden zijn. Prachtig testament van Wubbo Ockels dat we ons moeten blijven herinneren zorg te dragen voor Moeder Aarde, ons thuis.

Bekijk hier de hele aflevering.

Nieuwe trend?
Herinnerd in een game!

Herinneringen kunnen op een onverwachts moment en op een onverwachte manier betekenis krijgen. Herinneringsspecialisten helpen jou om hierin zelf de regie te voeren.

Wetenschapper legt uit hoe geur invloed heeft op je herinneringen.

Waarom kunnen geuren zulke sterke herinneringen oproepen? Biologisch antropoloog Kara Hoover legt uit wat er in de hersenen gebeurt als we iets ruiken, hoe geur een wisselwerking heeft met smaak, en waarom we in de winter extra goed kunnen ruiken. Plus, hoe geuren veranderen afhankelijk van je omgeving!

The Science of Smell and memory