Marieke Moerman

Textielbewerker

Goud onder de Regenboog

"Een dierbare herinnering uit ons verleden krijgt weer kleur door verbinding met het heden"

Mijn naam is Marieke Moerman, moeder van twee kinderen en sinds 2009 getrouwd met Koen. Met mijn bedrijf Goud onder de regenboog richt ik me op het ontwerpen en maken van herinneringsproducten van dierbare kleding of stof. Zowel mijn moeder als oma zaten vaak achter de naaimachine en zo is ook bij mij de liefde voor het werken met stof ontstaan. Toen ik merkte dat vrienden om mij heen, maar ook mijn eigen kinderen en ikzelf, geen afscheid konden nemen van bepaalde kledingstukken, besloot ik van die stof herinneringsitems te maken.

Tastbare herinneringen van stof
Mijn talent is dat ik in elke stof mogelijkheden zie voor het maken van een herinneringsproduct. Na een korte kennismaking denk ik gericht na over hoe we de kleding of stof op een mooie manier kunnen verwerken in een tastbare herinnering. Dat kan een knuffel, deken, kussen, maar ook een gebruiksvoorwerp zoals een sleutelhanger of bijvoorbeeld opbergmand zijn. Soms brengen mensen ook een eigen idee in, maar ook als iemand nog zelf geen idee heeft is dat geen enkel probleem en brainstormen we samen over de mogelijkheden. Dat het product aansluit bij de persoonlijkheid van de ontvanger of laat zien wie de persoon was van wie de stof afkomstig is, geeft me veel voldoening. Het leukste vind ik dat elk product daardoor uniek is.

De ander leren kennen
Ik ben pas tevreden als de ander dat ook is, daarom besteed ik ruime aandacht aan het uitvragen van de wensen en daarmee het leren kennen van de ander voor een product op maat. Als de afstand te groot is om persoonlijk bij mij langs te komen, maak ik een videobelafspraak om samen te kleding door te lopen. Zo weet ik als ik start met het maken van het product, precies welke delen van de kleding iemand graag terugziet. Het voordeel daarvan is dat een product helemaal passend gemaakt kan worden, zowel qua vorm, maar ook de grootte en het kleurgebruik. Voor veel mensen is het uit handen geven van dierbare kleding of stof een emotionele stap en dat begrijp ik goed. Daarom werk ik samen met de ander stap voor stap toe naar het eindresultaat. Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op via mail of het contactformulier op mijn website.

Goud onder de Regenboog

Marieke Moerman

Rosmalen

0648970632

Volg mij ook op:

Deel dit via: