Léonie Schutter-Boer

Schrijver

Geschreven Leven

"Elk levensverhaal heeft betekenis en is het waard om vast te leggen"

Jouw levensverhaal in een eigen boek
Als iemand vraagt of ik zijn of haar levensverhaal wil opschrijven, vertel ik altijd eerst over mijzelf. Wie ik ben, wat ik heb meegemaakt en hoe dit mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben. Is dat professioneel? Geen idee. Ik vind het niet meer dan logisch. Want je levensverhaal vertellen aan een vreemde, dat doet toch niemand?! Je wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt voordat je met die ander je leven induikt.

Geen feiten maar verhalen
“Ik wil mijzelf als een open boek bij mijn kinderen achterlaten.” Dit was de reden van een opdrachtgever waarom zij haar verhaal vertelde. Haar woorden typeren de manier waarop ik samenwerk; eerlijk en met écht contact. Ik geloof in ‘wat je uitzendt, krijg je terug.’ Geef je vertrouwen? Dan krijg je dit ook. Samen met mensen ga ik op reis in hun leven, door hun verleden. Een levensverhaal is voor mij geen opsomming van feiten. Ik wil de onderstroom in iemands leven naar boven halen. Ook de verhalen opschrijven die niet in woorden worden verteld, maar toch duidelijk hoorbaar zijn tussen de regels door.

Voor Jan en alleman
“Alleen Bekende Nederlanders of mensen met geld zijn interessant om hun levensverhaal te vertellen.” Deze ondoordachte opmerking hoor ik vaker. Het omgekeerde is de praktijk. Jong of oud? Grote of kleine portemonnee? Een specifieke periode of compleet levensverhaal laten vastleggen doen allerlei soorten mensen. Een man van wie ik zijn levensverhaal vastlegde, zei zonder omhaal dat hij liever een levensboek had dan een grafsteen. “Wat zegt zo’n steen nou over mij? Ik geef mijn geld liever uit aan een boek met mijn herinneringen, daar hebben mijn familie en vrienden meer aan!”

Wat krijg je?
Een levensverhaal vertellen en laten schrijven kost tijd en energie. Gemiddeld zijn we er een half jaar mee bezig. Soms is er weinig tijd. Dan kijken we samen wat mogelijk is. Het resultaat is een hand gebonden boek. De kleur, vorm, foto’s en het formaat kies je zelf zodat het precies wordt zoals jij wilt. Wil je meer weten, bijvoorbeeld wat een eigen levensboek kost? Kijk dan op mijn website of neem contact met mij op voor een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geschreven Leven

Léonie Schutter-Boer

Haarlem

0641 808 402

Volg mij ook op:

Deel dit via: