Kirsten Krijthe

Kisten Krijthe

Tekenaar, illustrator en tekendocent

Kisten Krijthe

"Ik ben geïnteresseerd in iemands verhaal en probeer dit zo goed mogelijk te vertalen naar een beeld"

‘Zichtbaar maken wat je met woorden niet kunt vertellen’

Tekenen (en schilderen) hoort bij mij, ik heb het nodig om lekker in mijn vel te zitten. Ik deel veel van mijn persoonlijke ervaringen in mijn tekeningen en schilderijen. Het is een manier van uiten waarin ik vaak meer kan zeggen dan met woorden. De één schrijft dingen van zich af, maar als tekenaar doe ik dat dus op mijn manier. Door onderwerpen te combineren ontstaat er een subtiele symboliek. Vaak gebruik ik onderwerpen uit de natuur. Dieren en omgeving zijn hierbij vaak een toevoeging.

Wanneer iemand mij vraagt een portret te maken ga ik voor meer dan alleen een goed lijkend plaatje Ik ben geïnteresseerd in iemands verhaal en probeer dit zo goed mogelijk te vertalen naar een beeld. Daarom vraag ik ook door om erachter te komen wat iemands unieke eigenschappen zijn (of waren). Dat kunnen elementen zijn die ik terug kan laten komen in de tekening. Soms subtiel en soms juist opvallend.

In overleg ga ik zoeken naar de juiste vorm en zal eerst een aantal schetsen laten zien. Wanneer je je kunt vinden in het idee, dan ga ik aan de slag. Ik werk met pen in mijn eigen gedetailleerde techniek. Meestal zwart-wit, maar soms maak ik ook een schilderij of voeg ik kleur toe aan de tekening; wanneer dat bij de persoon past.

Ik help je dus graag bij het creëren van een unieke tekening met een persoonlijk verhaal, als blijvende herinnering.

Zo ben ik

In mijn eigen werk als tekenaar en schilder kreeg ik ook steeds vaker verzoeken dit te maken hadden met verlies of rouw. Mijn ingetogen teken- en schilderstijl past daar denk ik ook goed. En misschien ook wel mijn rustige aard en het goed kunnen luisteren naar iemands verhaal. Ik kan dit goed visualiseren, ben een beelddenker en empatisch. Eerder legde ik al uit dat ik ook wel nieuwsgierig ben naar iemands verhaal en dat ik het heel interessant vind om hierin te duiken en iets zichtbaar te maken wat voor een ander heel waardevol is.

Zo is dit eigenlijk steeds meer op mijn pad gekomen. En ik kan hier al mijn creativiteit en vaardigheden in kwijt.

Zo werk ik

Wanneer er iemand met een vraag komt dan probeer ik eerst een persoonlijk gesprek te plannen. Dat gaat vaak telefonisch, want ik heb klanten door heel Nederland. Dan gaan ga ik luisteren naar de wens en probeer te ontdekken hoe en of ik hierbij kan helpen. Al pratende ontstaan er bij mij vaak al ideeën en beelden. Vervolgens ga ik schetsen. Daarvoor ontvang ik vooraf ook wel foto’s van de klant. Na deze schets volgt een ontwerpvoorstel waar nog dingen aan veranderd kunnen worden. En daarna ga ik met de definitieve fase aan de slag.
Tussentijds geef ik een update van het tekenproces. Dus je blijft als klant altijd betrokken.

Een teken- of schilderopdracht is bij mij niet in één week klaar. Wanneer er meerdere verzoeken lopen kan het zijn dat het zelfs wat langer duurt voor een werk klaar is. Maar hierbij gaat de kwaliteit voor snelheid. Ik probeer wel rekening te houden met klanten die een opdracht voor een speciale datum klaar willen hebben.

Gemiddelde ‘levertijd’ vanaf de start met de uitwerking is 4-6 weken. Maar het gehele proces vanaf het eerste contact tot het eindproduct kan soms wel enkele maanden zijn.
Het kan ook voorkomen dat er een wachttijd is wanneer er meerdere verzoeken lopen.

Door het laten maken van een schilderij of een tekening kun je jouw wens laten vastleggen en vertalen naar een eigen persoonlijke kunstwerk. Een mooie herinnering naar toen of juist voor later.

Vaak is er een aanleiding waarbij de wens ontstaat om ergens op een bijzondere manier bij stil te staan. Bijvoorbeeld om een aandenken aan een overleden dierbare te laten maken. Of misschien heb je juist een speciale band met een (huis)dier, zoals een paard of hond. Maar je zou ook kunnen denken aan het laten vastleggen van persoonlijke bezittingen, die een speciale betekenis voor je hebben. Er is dus eigenlijk heel veel mogelijk.

Maak je wens kenbaar. Ik sta open voor jouw verhaal en denk graag met je mee!

Kisten Krijthe

Kisten Krijthe

Gersloot

0651105787

Volg mij ook op:

Deel dit via: