Jan Harryvan

Fotograaf rondom afscheid / De Herinnering blijft

De Herinnering Blijft

"Ik verzorg kostbare herinneringen in beeld - in de dagen van afscheid"

Weggaan
Weggaan is iets anders
dan het huis uitsluipen
zacht de deur dichttrekken
achter je bestaan en niet
terugkeren. Je blijft
iemand op wie wordt gewacht.

Weggaan kun je beschrijven als
een soort van blijven. Niemand
wacht want je bent er nog.
Niemand neemt afscheid
want je gaat niet weg.

Dit bijzondere gedicht van Rutger Kopland (1934- 2012) raakt mij. Altijd weer.

Voor mij vangt Kopland in woorden waar het om kan gaan bij het koesteren én (!) het maken van blijvende herinneringen. Vasthouden en toch loslaten. Hunkeren. Naar een weerzien.

Herinnering kent vele verschijningsvormen. Woorden, geluiden, muziek, geuren, smaken en beelden. Juist bij dat laatste speel ik graag een rol: het samen maken van herinneringen met fotografie en/of film.

Dichtbij
Als fotograaf ben ik sinds 2012 verbonden aan de Stichting Make a Memory. Met hart en ziel. Het heeft me gevormd. De vele bijzondere ontmoetingen met ouders hebben me geleerd hoe relevant dit werk voor hen is. Niet alleen de foto’s die je maakt om later op terug te zien, ook de beleving van het moment dát je ze maakt, kan heel bijzonder zijn. Ik ben die ouders dankbaar voor de persoonlijke ervaringen en intieme inzichten die ze met mij hebben willen delen. Ik voel me er een rijker en completer mens door. Ik heb geleerd om dichtbij te komen.

Life Events & het leven van alle dag
Deze ervaringen hebben me beslist ruimer zicht gegeven op de waarde van blijvend beeld rondom afscheid. Zeker, het maken van beeld-herinneringen bij het daadwerkelijk afscheid en uitvaartplechtigheid heeft grote waarde.

Tijdens het Leven
Hoe graag maak ik echter ook herinnering in beeld bij Leven! Om de essentie van iemands Zijn, of een deel daarvan te vatten. Zodat het later doorgegeven kan worden. De bijzondere momenten gevat, om later de schrale momenten troostrijk in te kunnen vullen. Daarom past het werk als Herinneringsspecialist me ook zo goed!

Beeldmaker bij Life Events, zo zou ik mezelf willen omschrijven. Maar ook alledaagse belevenissen kunnen dierbare foto-momenten opleveren. Geluk zit ook in ‘kleine’ dingen.

Zo kunt u me regelmatig achter de camera aantreffen bij: het maken van een portret van (groot)ouders en/of (klein)kinderen of óók een geliefd huisdier, het vastleggen van een plechtigheid bij een academische promotie, huwelijk of uitvaart. In kapel of aula, concertzaal, intieme huiskamers of een Intensive Care: Fotografie brengt me overal, waar mensen, geliefden of gebeurtenissen zijn die het leven zo onuitsprekelijk boeiend, kleurrijk en… soms ook verdrietig maken.

Tastbare herinneringen in beeld blijven. In het nu. Ik verzorg ze graag voor u, met u.

Contact
Ik ben benieuwd naar uw verhalen, vragen en wensen. In een persoonlijke ontmoeting zal ik graag meer vertellen en laten zien. Dat is mogelijk bij mij in Veenendaal of in uw eigen vertrouwde omgeving.

U kunt me bereiken via onderstaande contactgegevens.

Veel van mijn werk wil en kan ik niet zondermeer online tonen. Omdat privacy van personen en families bij mij voorop staat. Bijgaand een doorsnee van beelden waarbij ik zelf sterke, goede herinneringen heb.

De Herinnering Blijft

Jan Harryvan

Veendendaal

06 53739334

Volg mij ook op:

Deel dit via: