Inge Guffens

Filmmaker

Inge Guffens Media

"Levensportret: een leven in film"

Ik maak levensportretten. Een levensportret is een film waarin de hoofdpersoon de balans van zijn leven opmaakt en persoonlijke levenservaringen deelt. Kortom; een reflectie op een leven met anekdotes en wijze levenslessen. Een mooi historisch document.

Een persoonlijke reis
Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen die ontroeren, verrassen en herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven. Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen van die herinneringen op film. Ik neem mensen mee langs bijzondere levensgebeurtenissen. We kunnen onder andere praten over jeugdervaringen, de (eerste) liefde, het huwelijk, (klein)kinderen, hobby’s of passies, ziekte, de carrière en over hoe het voelt om ouder te worden of juist niet.…

Luisteren & verbinding
Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Ik krijg vaak terug dat ik het beste in de mens naar boven haal en dat dat resulteert in een geweldige film. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.

Voor wie
Een levensportret is voor iedereen van alle leeftijden. Wellicht kijk je terug op een mooi leven en wil je dat leven op film delen. Vaak ook willen kinderen het verhaal van hun ouders laten vastleggen, nu dat nog kan. Maar het kan ook zijn dat je weet dat jouw leven vroegtijdig eindigt. Ook dan kan een levensportret een mooie tastbare herinnering zijn.

‘Een goed verhaal, gezien door de juiste mensen kan de wereld veranderen’

Film
Naast mijn werk als herinneringsspecialist werk ik ook als zelfstandig filmregisseur van opdrachtfilms. Ook maak ik documentaires. Dat zijn vaak integere, menselijke verhalen die het grote duiden. Ik zet film in om een dialoog te starten over een bepaald thema of onderwerp (uit de film). Want film kan werken als blikopener.

Inge Guffens Media

Inge Guffens

Tilburg

0648746229

Volg mij ook op:

Deel dit via: