Brenda van Dam

Brenda van Dam

Biografisch coach, docent autobiografisch schrijven

Bureau voor levenslinguïstiek

"Met andere ogen kijken naar jouw levensverhaal, woorden zoeken, zin vinden"

Het leven kan je soms lastige vragen stellen. Wie ben ik echt, wat past werkelijk bij mij, heb ik het allemaal wel goed gedaan en hoe ga ik verder? Het zijn levensvragen, ook wel biografische vragen genoemd, waar alleen jij antwoord op kunt geven. Die antwoorden liggen vaak verrassend dichtbij; ze zijn te vinden in jouw levensloop!

Bij Bureau voor levenslinguïstiek gaat het om jouw levensloop, jouw levensverhaal. Of liever, de verhalen in jouw leven. Jouw herinneringen dus. Ik help je de woorden te vinden die voor jou betekenisvol zijn. Ik doe dat met levensloopgesprekken, (online) schrijfmeditaties, cursussen en workshops autobiografisch schrijven. En als je wilt, zet ik jouw levensverhaal (of dat van een ouder) op papier of kijk ik met je mee naar jouw geschreven levensverhaal.

Jouw herinneringen vormen samen jouw levensverhaal. Soms is het verhaal dat je gewend bent om te vertellen aan herziening toe, ben je vastgelopen in je eigen verhaal. Of zie je door de bomen het bos even niet meer. Ik help je om met andere ogen naar jouw levensverhaal te kijken. Door herinneringen in beweging te brengen, er (opnieuw) betekenis aan te geven. Zodat je weer verder kunt en beter weet waar je heen wilt in het leven. “Zo heb ik er nog nooit naar gekeken”, is dan ook wat ik na een reeks gesprekken of na een schrijfcursus terugkrijg.

Met andere ogen naar jouw herinneringen kijken kan op tal van momenten in het leven zinvol zijn. Ik werk met jongvolwassenen die nog helemaal aan het begin staan tot en met ouderen die de essentie van het geleefde leven willen bevatten.

Nog even over de naam Bureau voor levenslinguïstiek. Het woord Levenslinguïstiek ken je waarschijnlijk niet. Het bestaat eigenlijk ook niet. Ik heb het in het leven geroepen om mijn liefde voor taal en levensloop met elkaar te verbinden. Linguïstiek is gewoon een ander woord voor taalkunde. Woorden kunnen je helpen inzichten in jezelf te verwerven, verbanden en verbinding te ervaren, zin en richting te ontdekken. Niet voor niets is mijn motto: woorden zoeken – zin vinden!

Bureau voor levenslinguïstiek

Brenda van Dam

Houten

06 11 39 2354

Volg mij ook op:

Deel dit via: