Ineke Leemans

Ritueelbegeleider

Met Compassie

"Afscheid nemen vol betekenis"

Rituelen
Dek jij de tafel met zorg en aandacht als er familie of vrienden komen eten? Steek je een kaars aan op de sterfdag van een geliefde? Neem je taart mee naar je werk om je collega’s te trakteren op je verjaardag? Dit zijn allemaal rituelen waarmee we bijzondere momenten markeren. In het leven zijn er veel bijzondere momenten waarop we een ritueel kunnen voltrekken.

Denk aan het huwelijk, geboorte van een kind, een echtscheiding, vlak voor het overlijden en na het overlijden. Tijdens een ritueel kijken we terug naar wat is geweest en nemen we mee naar de toekomst wat waardevol was. Op die manier creëren we onvergetelijke herinneringen die betekenisvol zijn en houvast bieden.

Persoonlijk symbool
Wat betekent jouw geliefde voor zijn of haar omgeving, voor de andere nabestaanden, vrienden, buren of collega’s? Wat zouden ze zeggen over hem of haar en de relatie tussen hen?

Dit zijn de vragen die ik je stel als we een persoonlijk symbool kiezen dat herkenbaar is voor de mensen die afscheid nemen van een geliefde.

Een persoonlijk symbool roept vaak veel herkenning op tijdens een afscheidsdienst en blijft makkelijk hangen in je herinnering. Door dit persoonlijk symbool te duiden op verschillende lagen, biedt het houvast voor de toekomst.

Over mij
Het is mijn missie om het afscheid van een geliefde betekenis te geven. Want ieder mens verdient een waardig afscheid.

Meer dan 25 jaar heb ik als manager leidinggegeven aan verschillende afdelingen en teams bij verschillende bedrijven. Ik heb veel meegemaakt tijdens het werken in organisaties: bedenken en uitvoeren van reorganisaties, ontslagrondes, sluiten van locaties, overlijden van een medewerker om maar eens wat te noemen. Wat een boosheid, angst en verdriet komt daarbij kijken.

Ik was trots op wat ik deed, maar ik wil meer tijd besteden aan zaken die voor mij vervullend zijn. Die te maken hebben met bezinning en bezieling. Waar de pijn soms groot is. En aandacht en liefde nodig zijn.

Omhullende wind

Het logo van Met Compassie is gebaseerd op mijn lievelingsbloem: de anemoon. Anemoon betekent ‘wind’, voor mijzelf vertaal ik dat in een warme wind zijn, die je omhult in moeilijke tijden. De bloem staat voor ‘als het moeilijk is, blijf ik bij je’.

Met Compassie

Ineke Leemans

Bilthoven

0625344467

Volg mij ook op:

Deel dit via: