Hilde Kokshoorn

Hilde Kokshoorn

Illustrator

Hilde Kokshoorn, Jouw Rouw

"Je rouw vormgeven door iets te maken, met je hart en je handen, geeft rust en ruimte."

Verliesverdriet hoort bij het leven, maar soms is het taai. Alles is al gezegd en je weet niet waar je naartoe moet met je verdriet. Dan kan het je helpen om iets te gaan maken. Met je hart en je handen. Dat heb ik bij mijzelf en bij anderen ervaren. Letterlijk vorm geven aan je verliesverdriet geeft rust en ruimte. Omdat woorden niet altijd toereikend zijn of omdat je je verhaal al zo vaak hebt verteld. Je luistert tijdens het maken heel goed naar jezelf en geeft met het maken op een andere manier uiting aan wat je voelt.

Maakboekje en workshops
In mijn boekje ‘Jouw rouw, niet praten maar maken’ staan 5 heel laagdrempelige maakoefeningen. Je laat je herinneringen en gevoel leidend zijn bij wat je maakt. Dat kan de ene dag een zwart, treurig beeld geven vanwege je gemis en de andere dag een licht, kleurig beeld vanwege de mooie herinneringen. Alles kan en niets is fout. Creatief zijn en kunnen tekenen is helemaal niet nodig. Je weet maar niet wat je hart je te vertellen heeft. Het boekje kun je kopen in de winkel op mijn website.

Ik geef workshops met hetzelfde uitgangspunt: niet praten maar maken. In de workshops gebruik ik naast tekenen ook materialen als klei en vilt. Die materialen hebben een bepaalde uitwerking op je gevoel en je herinneringen. Wil je meedoen aan een workshop, kijk op mijn website voor data of stuur me een e-mail. Ik kan ook naar jouw woonplaats of bedrijf komen als daar een groepje mensen is dat graag de workshop volgt.

Beeld bij of na overlijden
Gaat een dierbare overlijden? Is er een bepaald thema of gevoel dat je wilt uitdrukken op de rouwkaart, de bedankkaart of bij een persoonlijk verhaal? Ik maak er graag een mooie en bij de herinnering passende tekening bij. Ik vind zelf etsen daar heel geschikt voor. De etstechniek die ik gebruik maakt het mogelijk om, in het geval van een rouwkaart, snel te werken. Is er meer tijd, dan kunnen we de tekening samen in stukjes opbouwen.

Neem contact op
Heb je hier vragen over, wil je meer informatie of eerst even kennis maken? Bel of mail me. Ik vind het altijd leuk om met je van gedachte te wisselen over welke vraag ook.

Hilde Kokshoorn, Jouw Rouw

Hilde Kokshoorn

Baarn

06-24547432

Volg mij ook op:

Deel dit via: