Ellen Groot

Uitvaartspreker

Groots in vertellen

"Als uitvaartspreker zet ik de meest waardevolle uitvaartceremonie samen met jou in elkaar."

Tijdens het regelen van de uitvaart komt er veel op je af. Wie gaat de uitvaart leiden en op welke wijze? Wie gaat er spreken en wanneer? Hoe doen we de overledene eer aan?
Spreken op een uitvaart hoor je toch zelf te doen?
Op een uitvaart hoort het te gaan zoals jullie willen en wensen en niet zoals men verwacht dat het hoort. Dus nee, dit hoef je niet zelf te doen. Het uit handen geven, wel in goed overleg, kan juist in deze periode heel erg fijn zijn.
Als ik jullie/u mag helpen, dan doe ik dat heel graag.

Graag geef ik woorden aan jouw/jullie herinneringen, gevoel en verdriet. Tijdens een persoonlijk gesprek komen we tot de mooist mogelijke afscheidsceremonie.

Een openingswoord, het in memoriam, het afsluitende woord, de juiste foto’s en muziek uitkiezen is een behoorlijke klus in deze hectische tijd. Dit doe ik graag voor jullie. In overleg bespreken wij wat jullie belangrijk vinden, welke sfeer de ceremonie mag uitademen, welke aspecten er zeker naar voren moeten komen en misschien ook juist wat niet. Wees je er bewust van dat niets moet, alles mag gaan zoals jullie willen.

Het inzetten van een uitvaartspreker is heel waardevol en nuttig om te doen. Waarom?
• Ontzorgen, de nabestaanden moeten al heel veel regelen.
• Geen zenuwen/spanning voor je eigen stuk tijdens de ceremonie. Jouw eigen stuk wordt voorgedragen, zodat jij toch jouw woorden mee kan geven tijdens de ceremonie, alleen dan opgedragen door mij. Natuurlijk mogen en kunnen jullie er voor kiezen om het zelf voor te dragen.
• De emoties kunnen er voor zorgen dat de nabestaanden zich niet in staat voelen om zelf te spreken.
• Er zijn nog weinig mensen in je omgeving die je kunnen helpen.
• Voor het overlijden kan je al belangrijke aspecten regelen (op papier zetten).

Levensverhaal portretteren bij leven
Het kan zijn dat je weet dat het einde nadert door ouderdom of door een ziekte. Juist dan ga je over het leven nadenken. Er zijn wellicht nog dingen die je tegen je dierbaren, je partner, kinderen, beste vriend(in) wilt zeggen. Wat in je hoofd zit is soms lastig om in woorden uit te drukken. Ik kan je daarbij helpen. Er zal een prachtig levensverhaal ontstaan voor jouw dierbaren. Een waardevolle herinnering aan jou die jouw dierbaren na of tijdens de uitvaart mogen horen of ontvangen. Maar niet alleen dat, ook is het mogelijk dat jouw dierbaren een brief ontvangen tijdens bijzondere momenten in hun leven zoals het behalen van een diploma, het krijgen van kinderen of trouwen. Zo ben jij er in gedachten en in woord toch bij.

Groots in vertellen

Ellen Groot

Sint Pancras

0612277226

Volg mij ook op:

Deel dit via: